Koreografen Kathleen Quinlan behandlar humor och ömhet med stor subtilitet. Hon har en avskalad naken stil, och gömmer sig bakom en skenbar enkelhet och en mycket rigorös research i rörelse och uttryck.
— Marie-Ann Lacour, DANSE CONSERVATORIE PARIS

Kathleen Quinlan kommer från New York och fått sin utbildning vid Boston Conservatory of Music, Boston Museum School of Art och S.U.N.Y. Purchase, sedan 1987 bosatt i Stockholm. Hon var soloist i Anna Sokolows danskompani i N.Y.C.och tillhör de främsta i världen inom Isadora Duncan traditionen. Kathleen har skapat två utställningar av Isadora Duncan för Dansmuseet. Som koreograf har Kathleen arbetat med dans, teater och Opera i New York och Paris. I Sverige och Danmark har hon turnerat med pianist Roland Pöntinen i en hyllning till Isadora. Sedan 1989 har hon samarbetat med Ika Nord som koreograf i hennes föreställningar. Kathleen har även undervisat i Isadora Duncans tradition på Danshögskolan i Piteå, Balettakademin, och Kungliga Svenska balettskolan.

Kathleen Quinlan presenterade en kväll av smakfull dans i Washington Square kyrkan. Varje solo hade en känsla av utmärkande karaktär. Det var en finkänslig föreställning, och Kathleen Quinlan koreografi har en fängslande kraft. Hon är en av de få koreografer som lyckas utgå ifrån Duncan stilen och skapa något helt eget.
— Jennifer Dunning, THE NEW YORK TIMES

Bilder: Philip Laurell, Helmut Hergarten